Известие

Collapse
No announcement yet.

свещи за подгряване на антифриз при жтд моторите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Уха, 200 вата не са малко , това прави около 15-16 ампера ток. Ако и моите са с такава мощност ще трябва да си ги отделя с реленце за всяка една свещ. Понеже спомена нещо за още 10-15лв, би ли споменал какво точно имаше предвид?
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• На 156 цата имах фабрично подгрев с 3 свещи.От температура под 17 градуса до -8 работи само едната свещ под - 8 се вкючват и 3 те. Парадокса беше че на - 15 загряваше в купето по бързо от колкото когато е около нулата.Мислех да разменя релетата за да се вклучват първоначално двете свещи и допълнително третата.За толкова години ми беше изгоряла само една свещ която беше заменена с оригинална.
      Attached Files
      Last edited by 136; d.m.y г., 00:13.
      CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
        Уха, 200 вата не са малко , това прави около 15-16 ампера ток. Ако и моите са с такава мощност ще трябва да си ги отделя с реленце за всяка една свещ. Понеже спомена нещо за още 10-15лв, би ли споменал какво точно имаше предвид?
        Имах впредвид това, че толкова струват чарковете необходими за един регулатор - самоделка. Ако се справяш с поялника или ако имаш накой познат, да налепи схемичката. Дал съм една схема в другата тема. И други колеги са споделяли схеми. Не е сложно да се направи.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
          ....подгрева е с 4 свещи от пежо 2.0 ХДИ. ...
          Колега провери си хубаво свещите защото на Пежо и Рено свещите не са по 200 вата а по 300 вата/AET 11 721 054 – 12V/300W/.Все пак са 4 броя за разлика от алфовите които са 3 по 200 вата, да няма олеле
          Last edited by Linkestis; d.m.y г., 21:39.
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
            Колега провери си хубаво свещите защото на Пежо и Рено свещите не са по 200 вата а по 300 вата/AET 11 721 054 – 12V/300W/.Все пак са 4 броя за разлика от алфовите които са 3 по 200 вата, да няма олеле
            Още утре ще ги отделя всяка с реленце, по принцип съм си ги отдели всяка с отделни кабели именно заради такива съмнения, въпреки че в оригиналното си изпълнение работят по двойки.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

• .....Или провери мощността на алтернатора на това Пежо и го сравни с тази на Алфата. Да не си прецакаш алтернатора...

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ако му е ори алтернатора,тоест 100 амперов може и да клекне с 4 свещи по 300 вата.А ако собственика на Пежото е сменял свещите с такива по 200 вата ще устиска.mirchozo,защо не извадиш една свещ да видиш какво пише на нея и да си спокоен?
                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Баси мамата, ако наистина са по 300 вата, то 1200 вата всичките, т.е. 100 ампера за 4те свещи. Като ги свалях от донора, кабелите им бяха по 4 мм2 за всяка двойка свещи. Не ми се вярва 4 мм2 да издържи 50 ампера, едно време съм ги учил тия неща, ама уви малко помня от тия подробности. Абе и да изгори динамото, ще си взема от пежо, ко пък толкоз

Comment

• Тези които са с по 4 свещи оригинално са по 300 вата.Сменят ги с по-евтина алтернатива от тези на Беру и са по 200 вата.За това ти казвам да извадиш една и да видиш на нея номера й.Така вече ще си спокоен,спокойно може да изключиш една или две от свещите с цел да предпазиш алтернатора.

Comment

• Колеги аз по какъв начин мога да разбера дали имам подгрев на антифриза
                      Attached Files
                      156 SW 1.9JTD 110ph

Comment

• По снимка на бушони може и да имаш,но провери на входящият маркуч на парното дали имаш тяло със свещи.Друг сигурен начин няма

Comment

• Първоначално публикувано от sole_moe Покажи съобщение
                          Колеги аз по какъв начин мога да разбера дали имам подгрев на антифриза
                          Това въпрос ли е? Моля постарай се малко повече за да можем да разбираме какво точно имаш предвид. Зная че това е автофорум, но все пак трябва да имаме малко уважение към българския език и правилата за правопис и правоговор. Далеч не искам да се заяждам, просто ми направи впечатление още едно твое мнение в друга тема, с което също останах учуден.

Ако е въпрос, проследи маркучите на парното. По принцип тази екстра стои на входящия маркуч на парното (този който излиза от корпуса на термостата и влиза в парното). Представлява алуминиево изделие (прилича на свит юмрук), с три свещи боднати в него, съответно и дебели кабели свързани към тия свещи, както и свързаните към него макручи.

Comment

• Може да се ориентираш и по наличието/отсъствието на управлението за подгрева (M75).

За мястото на което стои се ориентирай по скицата:

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Опс пропуснал съм зара

ZAR93200001203757
                              това го дават във епер
                              Attached Files
                              Last edited by sole_moe; d.m.y г., 17:55.
                              156 SW 1.9JTD 110ph

Comment

• МОже и да е отговорено, но това нещо може ли да се добави и да се направи, както е фабрично, а не да се режат/връзват жички и т.н?
                                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Working...
                                X